Welkom bij de bibliotheek van de Netherlands School Society

Als school vinden wij het erg belangrijk dat uw kind leesplezier ontwikkelt, niet alleen voor de taalontwikkeling van uw kind maar natuurlijk ook om de gezelligheid en het plezier. Aangezien er in Kenia geen Nederlandse Bibliotheek om de hoek is, beschikken wij over een uitgebreide Nederlandstalige jeugdbibliotheek, bestaande uit informatie- en leesboeken. Daarnaast hebben we ook een uitgebreide collectie aan Engelstalige boeken die worden ingezet tijdens de Engelse taallessen en om thuis te Engelse leesvaardigheden verder te ontwikkelen.

Elk jaar breiden we ons bestand uit met nieuwe, recent verschenen boeken zodat onze bibliotheek goed up to date blijft.

Naast het leren waarderen van boeken, is het leren omgaan met boeken een essentieel onderdeel van ons onderwijsprogramma. Wij leren kinderen zuinig te zijn op hun boeken. Bibliotheekboeken mogen daarom alleen mee naar huis in een speciaal daarvoor bestemde bibliotheek canvas tas die iedere leerling ontvangt met daarop zijn of haar naam. Iedere week zorgen onze bieb moeders ervoor dat de ‘oude’ boeken weer netjes teruggebracht worden waarbij de kinderen vervolgens 3 nieuwe boeken mogen uitzoeken die zij willen lezen.

Een belangrijk terugkerend evenement is de Nederlandse Kinderboekenweek die elk jaar in oktober plaatsvindt. Gedurende deze 2 weken staat de Netherlands School Society in het teken van boeken lezen met elk jaar een nieuw thema.