De Netherlands School Society heeft een lange geschiedenis in Nairobi. Inmiddels bestaan wij al 50 jaar. In deze 50 jaar zijn er veel veranderingen geweest, zo zijn we 3 keer van locatie verhuisd en verwelkomen wij ongeveer 15 verschillende nationaliteiten bij ons op school.

1971, oprichting van de Netherlands School Society in Nairobi

The Netherlands School Society is in 1971 opgericht. In 1981 kwam de school terecht op een locatie aan de Dennis Pritt Road. Daar werd door enkele ouders in samenwerking met de Masaai Technical School, een ‘echte’ school gebouwd. Ruim 20 jaar lang was die locatie en dat gebouw een begrip binnen de Nederlandse gemeenschap van Nairobi.

2002, verhuisd naar de Zweedse school compound

In november 2002 is de Nederlandse School verhuisd naar een nieuwe locatie. Een prachtige groene locatie op een centrale plek in Nairobi. Wij deelden deze compound met de Zweedse School. Hierbij was er de mogelijkheid om krachten te bundelen en samen te werken op verschillende fronten. Doordat de Zweedse School wilde uitbereiden, moesten wij in 2016 opzoek naar een nieuwe locatie.

2016, verhuisd naar Karen

Eind juni 2016 hebben we een perfecte nieuwe locatie gevonden in het mooie groene Karen. Een locatie waar veel speelruimte is, veel natuur en een prachtig zwembad waar onze leerlingen kunnen oefenen en afzwemmen voor de diploma’s. Ook beschikken we over een groot sportveld, waar ruimte is om zowel als ouders en als leerlingen bij elkaar te komen.